Therapiesokken

Comfortabel lopen en staan met therapiesokken

Therapiesokken zijn een uitvinding van het Franse bedrijf MCCB. In Frankrijk worden ze inmiddels al jaren verkocht op meer dan 900 adressen.

Therapiesokken zijn een innovatie in de manier waarop de huid beschermd kan worden tegen druk van buitenaf en de pijn die daarmee samengaat. Zoals bijvoorbeeld bij doorgezakte voeten, pijn rondom tenen zoals hallux valgus en klauwtenen, pijnlijke hielen, bij pijnlijke kloven, pijnlijke likdoorns en wratten, littekens en overgevoelige huid. Maar ze bieden ook verlichting bij huidproblemen die ontstaan door sport, in ski-, fiets- en werkschoenen. Voor diabetici, reumapatiėnten en pijnlijke voeten na chemotherapie zijn er speciale sokken ontwikkeld.

Therapiesokken zijn voorzien van een of meerdere zones ingeweven visco-elastische laag polymeer, welke voorzien is van minerale olie. De visco-elastische polymeer vermindert druk- en schuifkrachten op de huid. De minerale olie heeft een gunstig effect op de huid. Zij zorgt voor rehydratatie, waardoor de huid weerbaarder wordt en een verhoogde elasticiteit. Daarnaast stimuleert micromassage het herstel van de huid.

Therapiesokken zijn in dikke en dunne varianten in meerdere kleuren verkrijgbaar. Er zijn diverse modellen zoals een ballerinasokje, enkelsok en normale sok. Het visco-elastische polymeer werkt als een tweede huid, die beschermd tegen schuifkrachten, wrijving en druk.
Er is een heel scala aan sokken ontwikkeld voor specifieke toepassingen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Speciaal voor een pijnlijke knobbel op het gewricht van de grote teen (hallux valgus bunion).
  • Speciaal voor pijnlijke/brandende bal van de voet (metatarsalgie).
  • Speciaal voor klauw en hamertenen (bovenop en onder de toppen van de tenen).
  • Speciaal voor pijnlijke hielen (hielpijnsyndroom).

Gebruik van de therapiesok
Er zijn dunne sokken voor in zeer elegante schoenen en er zijn dikke sokken voor in sport- ,werk- en veiligheidsschoenen. Als u voor uw werk representatieve maar enigszins oncomfortabele pumps draagt, dan zijn daar speciale therapiesokken voor om drukpijnlijke plekjes niet meer te voelen. Als u voor uw veiligheid op het werk schoenen aan met stalen neuzen draagt, dan zijn er speciale gelsokken om druk van de stalen neus of onder de bal van de voet te verminderen.

Gelsokken en steunzolen
Soms is er geen ruimte genoeg voor steunzolen of therapiezolen en wel ruimte voor een sok waarmee pijn bestreden kan worden. Vaak kan de therapiesok in combinatie met de steun- of therapiezool gebruikt worden. Vooral bij reuma en diabetes is het verstandig om uw registerpodoloog of podotherapeut om raad te vragen.

 

 

Heeft u vragen of wilt u de therapiesokken nader bekijken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Podocentrum Heerhugowaard
Krusemanlaan 50
NL-1701 VN Heerhugowaard

T 072 571 22 90