Osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeskunde die zeer goed inzetbaar is bij (chronische) rugpijn, uitstralende pijn in arm of been, migraine, whiplash, maag- en darmklachten, buikpijn. Bij kinderen is osteopathie een zeer kindvriendelijke behandelvorm bij o.a. darmkrampjes, veelvuldig huilen van baby′s, etc.

Veel mensen leven met dit soort klachten, waarbij onderzoeken niks laten bijzonders zien en/of niet makkelijk te behandelen zijn. Soms krijgen zij te horen ”u moet er mee moeten leren leven”. In sommige gevallen zijn er middelen waarmee de pijn kan worden bestreden, maar vaak kunnen die de oorzaak niet wegnemen, waardoor de klacht steeds terugkomt. In zo'n geval kan een osteopaat worden geraadpleegd.

De osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden.

De osteopaat onderzoekt niet alleen de regio waarin de klacht optreedt, maar het hele lichaam. Daar waar de beweging verstoord is, is de osteopathische behandeling gericht op herstel van deze beweging. Door het herstel van de beweging kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt de pijn. De behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. En dat werkt vaak verrassend, zo leert de praktijk.

Osteopathie is een manuele geneeskunde, dat wil zeggen dat een osteopaat bij de behandeling alleen de handen gebruikt. Apparaten of medicijnen komen er niet aan te pas. De resultaten van osteopathische behandelingen zijn veelbelovend. Mensen die onvoldoende baat vonden bij andere behandelingen, werden vaak wél geholpen dankzij osteopathie.

Lees verder »